Lemnul de fag

materie prima folosita la confectionarea de scari interioare, trepte, contratrepte, mana curenta, balustri

ASPECT GENERAL:

Aflat in partea exterioara a busteanului are o culoare crem deschis iar lemnul din centrul busteanului ( inimă) maro închis. Fibra scurta, dreapta, cu textura fină și uniformă. Lemnul de fag confera caldura mediului inconjurator si are capacitatea de a face interiorul unei locuinte mai spatios. Producătorii de mobilier au realizat acest lucru de multa vreme; acesta e unul dintre motivele pentru care multe piese de mobilier concepute sa fie folosite in habitate mici, cum ar fi apartamentele, sunt de multe ori produse din lemn de fag.

PROPRIETATI FIZICE:

Dens, greu și tare (1300 pe scara Janka), totuși fragil datorită fibrei sale scurte. Lemnul nu are gust sau miros specific si in consecinta devine o alegere foarte buna sa se foloseascala suprafetele care vin in contact direct cu produsele alimentare: blaturi de bucatarie, plansete pentru prepararea aluatului, tocatoare sau blocuri pentru măcelărie. Lemnul nefinisat are o stabilitate dimensională modesta, deoarece reacționează prompt la modificările umidității mediului. Prin urmare, lemnul trebuie să fie finisat cu mare grijă înainte de instalare.

PROPRIETATI MECANICE:

Se preteaza foarte bine la prelucrarile mecanice si se finiseaza destul de usor. Fiind un lemn dens, acesta are tendința de a crapa de-a lungul fibrei, astfel încât pre-gaurire obligatorie in cazul in care asamblarile pieselor de mobilier se fac cu suruburi sau feronerie.

TRIVIA:

Desi lemnul de fag nu este foarte durabil, nu este utilizabil la exterior , durabilitatea acestuia creste uimitor cand este inmuiat in mod constant. De aceea, lemnul de fag se foloseste in constructia roților de apă și chile de vapoare atunci când lemnul de stejar sau alt lemn tradițional rezistent la apă nu era disponibil..

specii din crare putem confectiona

scari interioare, trepte, contratrepte, mana curenta, balustri


specii din crare putem confectiona

scari interioare, trepte, contratrepte, mana curenta, balustri